Početna stranica O ansamblu Umjetnici Projekti Press clipping Video Kontakt
O ansamblu

Neobičan i inovativan po sastavu glazbenika i načinu na koji ostvaruje projekte, ansambl je već od svog prvog koncerta zaintrigirao dubrovačku publiku. Glas, violina, klavir, truba, gitara, flauta, violončelo i udaraljke, čini se da je nemoguće spojiti sve te instrumente na jednom mjestu. Međutim, raznolikost, sklad, dinamičnost, nesvakidašnjost su odlike svakog do sada ostvarenog projekta.

Pod imenom "Umjetnost bez granica" ansambl djeluje od 2016. godine, iako već od 2012. ostvaruje niz uspjesnih nastupa. Osnovali su ga mladi afirmirani dubrovački glazbenici i oni koji tek započinju svoj umjetnički put.
A taj put ne bi imao smisla da ide samo utabanim stazama prošlih naraštaja, bez mogućnosti skretanja, istraživanja  nepoznate glazbe, drugačijeg pristupa koncertu i bogatije interakcije s publikom. Zbog toga su se ovdje okupili glazbenici koji žele pred publiku iznijeti nešto novo, nešto svoje, nešto iz svog vremena: glazbu koja se rijetko izvodi, praizvedbe, klasičnu glazbu drugih naroda, nove aranžmane i neobične kombinacije instrumenata.

Važna je i pomno sastavljena priča koju sami izvođači pričaju i koja sva djela na koncertu ujedinjuje u zaokruženu cijelinu. Ansambl neprestano osluškuje puls publike, građana koji u velikom broju dolaze na koncerte. Iznoseći zanimljive detalje o sklabama ili skladateljima, umjetnici pružaju slušateljima  mogućnost razumijevanja svakog dijela i pripremaju ih na aktivno slušanje i sudjelovanje u koncertu.

Samo ime "Umjetnost bez granica" govori da se ansambl nije ograničio samo na glazbu, već u svoje projekte uključuje ples, poeziju i slikarstvo surađujući sa drugim kulturnim ustanovama i istaknutim umjetnicima. Tako su glazbeno - scenske večeri u suradnji sa Baletnim odjelom Umjetničke škole Luke Sorkočevića gotovo postale tradicija, a tradicija je i suradnja i razmjena iskustava sa brojnim glazbenicima iz Dubrovnika, Hrvatske i Rusije.


© Ansambl "Umjetnost bez granica" - Dubrovnik