Početna stranica O ansamblu Umjetnici Projekti Press clipping Video Kontakt
Damir Butigan - trublja

Damir Butigan se rodio u Dubrovniku 10.06.1976. Trubu svira od desete godine života koju je maturirao je u klasi prof. Nikole Obradovića 1995. godine, te diplomirao na Akademiji za Glasbo u Ljubljani u klasi prof. Stanka Arnolda  2000. god. Od godine 2000. godine zaposlen je u Dubrovačkom Simfonijskom orkestru. Od godine 2001. je umjetnički voditelj Glazbe Komolac, a od jeseni 2008. i Glazbe Zaton. Sudjeluje u mnogim bendovima i ansamblima koji razvijaju različite glazbene stilove, od baroka, klasike pa do jazz-a, funk-a, rock-a, hip hop-a.
2005. pokreće ansambl ˝Bronzin Brass˝oslanjajući se na tradiciju New Orleanških brass bandova za kojega u cjelosti kreira repertoar, te posebice jazz obrade tradicionalnih i narodnih melodija iz područja dubrovačkog kraja. Također komponira za Dubrovački simfonijski orkestar, te orkestrira i aranžira po potrebi različite ansamble.
Elvira Galioulline - violina

Rođena je u obitelji umjetnika, školovanje započinje u Rusiji a nastavlja u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku kod prof. Z.Kulušića. Diplomirala je 2001. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. G.Končara. Za vrijeme školovanja osvaja nagrade na Državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa, dobitnica je nagrade Fondacije Olge Solovjove.
Po završetku studija nastavlja usavršavati se pohađajući majstorske tečajeve kod najistaknutijih  profesora violine današnjice: prof. G.Zhislina, E.Tchugayeve, L.Sorokova te Z.Brona. Također nekoliko godina sudjeluje i nastupa u okviru Međunarodnih  škola  razdoblja baroka i klasike uz prof. N. Moonen, J.W.Clarke, C.Mackintosh.
Stalna je članica Dubrovačkog simfonijskog orkestra,  a od 2007. članica je Ansambla za ranu glazbu Plazarius.
Održava solističke recitale i koncerte komorne glazbe diljem Hrvatske surađujući sa glazbenicima iz Hrvatske i inozemstva  te nastupa kao solistica uz Dubrovački simfonijski orkestar.
Od 2007. do 2012. godine u ulozi koncertne majstorice Dubrovačkog simfonijskog orkestra  nastupa u Italiji, Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, Liechtensteinu, SAD – u i Indoneziji.
Od 2012. zajedno sa Helenom Tomašković osmišljava i ostvaruje niz zapaženih glazbenih i glazbeno – scenskih projekata uz članove ansambla “Umjetnost bez granica“.
2016. upisuje Poslijediplomski program umjetničkog usavršavanja  na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Gorana Končara.


Helena Tomašković - klavir

Rođena je 1979.g. u Dubrovniku. Završila je nižu i srednju Umjetničku školu Luke Sorkočevića u klasi prof. Vesne Miletić Corona. Nakon završenog srednjeg školovanja upisuje glazbenu akademiju u Zagrebu, te 2004.g. diplomira na glazbenoj akademiji u Splitu u klasi prof. Roberta Gubaidullina.
Tijekom školovanja osvaja brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima u klaviru ( 2. nagrada na državnom natjecanju 1994 u Zagrebu, 2. nagrada na državnom natjecanju 1996 u Varaždinu, ....)  te sudjeluje na seminarima kod eminentnih glazbenih pedadoga ( V.Krpan, Lj.Gašparović, A.Timakin, A.Katz, ....).
Sudjeluje na seminarima za čembalo, orgulje i ranu glazbu, te često nastupa i u crkvama svirajući orgulje.
Također kao solista nastupa sa Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, te održava solističke koncerte u državi i inozemstvu ( Rusija, Austrija....). Nastupa i u glazbenim emisijama Hrvatske Radio Televizije.

Jedna je od suosnivačica ( dopredsjednica ) hrvatsko-ruskog društva „Umjetnost bez granica“, a  u suradnji s Elvirom Galioulline dolazi na ideju i pokreće  projekte za ansambl „ Umjetnost bez granica“ koji su dobili veliki odaziv kod kritike i publike.
Trenutno je zaposlena na mjestu korepetitora u Umjetničkoj školi Luka Sorkočević, a kao korepetitor nastupa i sa eminentnim pjevaćima iz Hrvatske i Rusije.Đive Franetović Kušelj - flauta

Rođena u Dubrovniku gdje je završila Gimnaziju Dubrovnik i Umjetničku školu Luke Sorkočevića. Diplomirala je i magistrirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof.Novak.Tijekom studija prolazi audiciju za  Mediteranski orkestar mladih u Marseilleu s kojim svira na turneji po Provansi.
Finalistica je međunarodnog natjecanja 'AUDI MOZART' u Roveretu (Italija). Na međunarodnom natjecanju 'IBLA GRAND PRIZE' u Ragusi na Siciliji, između 170 natjecatelja,osvaja nagradu za najbolju izvedbu W.A.Mozarta. 2003.g. svira solistički koncert u Carnegie hallu u New Yorku.
Na poziv flautistice dr. Suzanne Lord odlazi u SAD prezentirati hrvatsku glazbu na Florida State University, Emory University u Atlanti, Southern Illinois University i 'National flute conventionu' u San Diegu.
Maestro Marcello Abbado, skladatelj i pijanist, inspiriran bojom njezinog tona, piše i posvećuje joj 'Koncert za flautu i orkestar'  kojeg je praizvela sa Simfonijskim orkestrom Sanremo u Italiji. U Milanu nastupa s orkestrom 'I Pomeriggi Musicali' u Teatru dal Verme.
Njeguje i komorno muziciranje. Svira duo s gitaristom M. Brčićem i član je kvarteta 'Sorkočević'. Na međunarodnom festivalu 'Julian Rachlin and Friends' u Kneževom dvoru u Dubrovniku svira s uglednim glazbenicima-J. Rachlin, M. Maisky, I. Golan, Ottensamer i dr.  Sinfoniettu za flautu, klavir i gudače svira s grčkim pijanistom Dinom Mastroyiannisom na međunarodnom festivalu Evmelia u grčkom Volosu, na koncertu u čast Mikisu Theodorakisu.
Promovira suvremene dubrovačke skladatelje u glazbenoj radionici Sorgo.
Prva je flautistica Dubrovačkog simfonijskog orkestra na turneji po SAD-u  i Njemačkoj, a s njima često svira kao solistica.
Stalni je profesor flaute i komorne glazbe u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku. 2015.g.dobiva nagradu 'Oskar znanja' za izvrsne rezultate u radu s učenicima.
Natalia Demyanova - sopran

Rođena 1987 godine, glazbom se počela baviti sa 6 godina te vrlo brzo počinje nastupati na brojnim koncertima i natjecanjima. Dobitnica je nagrada na natjecanjima kao što su : Televizijskj festival « Srebreni mikrofon » ( grad Samara 1997, 1999 ),  sverusko natjecanje  « Žar ptica » ( 2000 g. ), sverusko natjecanje « Ruža vjetrova » ( 2000, 2001, 2002), televizijsko natjecanje « Zore na Volgi » ( 2003 g. grad Kirov), sverusko natjecanje  « Stepenice prema zvijezdama » ( 2003 g. grad Samara ), međunarodno natjecanje « Čuvari baštine » (2004g.), sverusko natjecanje opernih pjevača D.B.Kabalevskog ( 2004g.), međunarodno natjecanje « Bijela akacija » ( 2010g. grad Jokšar- Ola).
Diplomirala je na Astrahanskoj državnoj akademiji u klasi Narodne umjetnice Rusije prof. N.K.Tarasove.
Dobitnica je stipendije gradonačelnika grada Astrahana za odličan uspjeh i aktivnu koncertnu djelatnost. Sa solističkim koncertima nastupa po cijeloj Rusiji, a od nedavno i u Hrvatskoj.
Njen bogat repertoar uključuje arije iz opera i mjuzikala, a najpoznatije su arije Snjeguročke, Marfe N.Rimski - Korsakova, Kraljica noći W.A.Mozarta, Gilde G.Verdija, Frasquite G.Bizea, Musette G. Puccinija i mnoge druge. Također njeguje izvorni način izvođenja ruskih romansi.
Nakon završetka Akademiji postaje solisticom Kislovodske filharmonije.

Od 2012.-2014. godine završava usavršavanje u Opernom centru Galine Višnjevske u Moskvi. Također osvaja prvu nagradu na međunarodnom natjecanju VIVA MUSICA. Članica  je ansambla Moskovskog komornog zbora E.V.Minina.

Pero Škobelj - gitara

PERO ŠKOBELJ je rođen u Dubrovniku 1987. godine. Diplomirao je gitaru na Muzičkoj akademiji u Splitu u klasi profesora Gorana Listeša. Radi kao profesor u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića, a nastupa kao solist i komorni glazbenik. Tijekom školovanja sudjelovao je na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima, te je osvojio brojne nagrade. Također je pohađao seminare kod glasovitih gitarista, kao što su: Zoran Dukić, Istvan Römer, Ana Vidović, Denis Azabagić, Aniello Desiderio, Carlo Marchione i Marcin Dylla.
Karmen Pervitić - udaraljke

Karmen Pervitić je rođena 1988. g. u Dubrovniku gdje upisuje osnovnu i srednju glazbenu školu Luke Sorkočevića kod prof. Jana Lotka. 2007. godine upisuje studij udaraljki na Muzičkoj akademiji u Sarajevu u klasi prof. Joakima Anterota i asistenta prof. Davora Marausa gdje 2012. završava drugi ciklus studija – magisterij u klasi prof. Davora Marausa. Tijekom školovanja osvaja dvije treće i jednu drugu nagradu na državnim natjecanjima te tokom studija prvu nagradu na Internacionalnom natjecanju studenata i učenika udaraljki u Sarajevu 2008.

2009. g. sudjeluje na festivalu " Junger Künster Bayreuth" i s ansamblom "Winds of change" nastupa u Concertgebouwu u Amsterdamu. Pohađa međunarodne seminare timpanista Raymonda Curfsa i Carmela Gullotta.

S Ansamblom udaraljki Muzičke akademije u Sarajevu nastupa s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom na dvama koncertima ( 2013.) izvodeći Carmen Suitu Rodiona Schedrina. Trenutno je vanjski suradnik na Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića i u Dubrovačkom simfonijskom orkestru.

© Ansambl "Umjetnost bez granica" - Dubrovnik